Ilmanpuhdistaja vai otsonaattori

Suurin ero tavallisen ilmanpuhdistajan ja otsonaattorin välillä on tekniikka. Ilmanpuhdistaja puhdistaa ainoastaan ilman, joka kulkeutuu koneen läpi.

Otsonaattori taas täyttää koko puhdistettavan tilan otsonilla, puhdistaen joka ikisen kuutiosenttimetrin ilmasta sekä materiaaleista.

Ilmanpuhdistaja sisältää usein suodattimen, joka kerää hiukkaset. Tämän suuri miinuspuoli on, että ainoastaan laitteen läpi kulkeva ilma puhdistuu. Täten ilmanpuhdistajat sopivat parhaiten pölyn määrän vähentämiseen, sillä ne eivät varsinaisesti hoida epäpuhtauksia.

Otsonaattori tuottaa otsonia, joka laitteen tuulettimen avulla leviää koko puhdistettavaan tilaan. Koska otsoni on kaasu, pääsee se myös ahtaisiin paikkoihin, jossa esimerkiksi home piileskelee. Näitä paikkoja on eteenkin seinien sisällä, lattian alla ja tekstiileissä.

Milloin ilmanpuhdistaja toimii paremmin?

Ilmanpuhdistaja toimii silloin, kun ilmassa on hiukkasia (esimerkiksi pölyä,  tai tuhkaa), joista haluat päästä eroon. Mikäli kyseessä on tila, jonne jatkuvasti kertyy runsaasti pölyä tai tupakan poltosta johtuvia hiukkasia, on ilmanpuhdistaja parempi vaihtoehto. Ilmanpuhdistaja ei varsinaisesti poista hajuja tai hajun lähteitä.

Milloin otsonaattori toimii paremmin?

Otsonaattori toimii parhaiten ongelmien poistamiseen, silloin kun ne eivät palaa useasti takaisin. Jos aiemmin olet polttanut tupakkaa talossasi, ja haluat päästä hajuista eroon lopullisesti, Ozoneair on parhain vaihtoehto. Jos talossasi on ollut homeongelma, mutta kosteusvauriot sekä -ongelmat ovat korjattu, toimii myös Ozoneair erinomaisesti loppukäsittelyssä. Silloin otsoni tappaa jäljelle jääneet homeitiöt, eikä home pääse palaamaan.

Otsonaattorilla käsittely toimii tehokkaana hajunpoistajana myös silloin, kun et tiedä selvää syytä hajulle.

Haluatko tietää lisää Ozoneairista? Klikkaa tästä

Osta otsonaattori Ozoneairilta

Poista pahat hajut kaikista tiloista jollain meidän tehokkaista malleistamme. Löydä juuri tarpeisiisi sopiva malli.