Otsonikäsittely

Mikä on otsonikäsittely?

Otsonikäsittely on otsonaattorin suorittama puhdistusprosessi. Prosessissa otsonaattori tuottaa suuria määriä otsonia, joka hyökkää tilassa olevien bakteerien, virusten, allergeenien ja homeen kimppuun. Nämä ainesosat tuhoutuvat lopullisesti otsonin ansiosta. Otsoni on myös erittäin tehokas hajunpoistaja, sillä se hajottaa hajujen aiheuttajien hiiliyhdisteet.

Yksi otsonikäsittelyn suurimmista eduista on se, että otsonikaasu tunkeutuu vaivattomasti eri materiaaleihin poistaen hajut ja mikro-organismit syvältä. Hajut lattioissa, seinissä ja katossa eivät myöskään ole ongelma otsonaattorille.

Otsonikäsittely

Valmistelut otsonikäsittelyä varten

Ennen otsonikäsittelyä muutamia toimenpiteitä on tehtävä.

  • Poistoilmaventtiilien tukkiminen sekä ilmastoinnin sulkeminen käsiteltävässä tilassa.
  • Kaappien, laatikoiden, luukkujen ym. avaaminen, jotta otsoni pääsee paremmin tunkeutumaan joka paikkaan.
  • Haisevat vaatteet sekä tekstiilit kannattaa ripustaa ilmavasti tilaan.
  • Eläimet, ihmiset sekä kasvit on poistettava tilasta.
  • Ovenrakojen teippaaminen tai rakennusmuovilla huolellisesti eristäminen, mikäli ovia ei ole.

Otsonikäsittelyn aikana

Tärkeintä käynnissä olevan käsittelyn aikana on antaa otsonaattorin työskennellä rauhassa. Puhdistettavaan tilaan ei siis saa mennä, eikä otsonikäsittelyä keskeyttää. Varmista myös se, että tilaan ei käsittelyn aikana pääse muita ihmisiä eikä eläimiä. Otsoni on haitallista hengitettynä. Käsittelyajan jälkeen on odotettava vähintään 2 tuntia, ennen kuin tilaan palataan.

Mikäli viereisissä tiloissa oleskellaan otsonikäsittelyn aikana, on hajumuutoksia suositeltavaa tarkkailla. Mikäli tunnet otsonille tyypillisen, kloorimaisen pistävän hajun, on se merkki vuodosta ja siitä, ettei käsiteltävä tila ole tarpeeksi ilmatiivis. Otsonille altistuessa ensioireet ovat pistelyä tai kirvelyä kurkussa sekä nenässä. Silloin tiloista on poistuttava viipymättä. Noin 2 tuntia käsittelyn jälkeen tiloihin voi taas täysin turvallisesti palata.

Otsonikäsittelyn jälkeen

Odota aina vähintään 2 tuntia käsittelyajan jälkeen ennen kuin menet käsiteltyyn tilan. Tämä siksi, että otsoni varmasti ehtii poistumaan ilmasta. Joissakin tapauksessa käsittelyn jälkeen voi jäädä kloorimainen haju muutamaksi tunniksi, joka kuitenkin on täysin vaaraton. Tähän auttaa tilojen tuulettaminen.

Otsonikäsittelyn riskit

Otsonilla ei saa käsitellä liian kauan, minkä vuoksi laitteemme työskentelevät intervalleissa. Tämä takaa turvallisen, tehokkaan ja nopean käsittelyn. Mikäli intervallit ovat liian pitkiä, on riskinä se, että otsoni reagoi kahteen kertaan saman aineen kanssa. Se puolestaan aiheuttaa todella pahan, kemiallisen hajun. Tämä haju johtuu hapoista ja pahanhajuisista aineista, joten sitä on mahdotonta saada pois.

Ozoneair käyttää ainutlaatuista intervalli-tekniikkaa, joka on erityisesti kehitetty poissulkemaan tällaiset riskit.

Vaikka käsittely suoritetaan automaattisesti oikeilla intervalli-pituuksilla, ei kokonaisaika käsittelylle saa olla liian pitkä suhteutettuna puhdistettavan tilan kokoon. Muutoin kumit, muovit ja elektroniikka voivat hajota.

Ozoneair käyttää ainutlaatuista tekniikkaa, jossa laite itse optimoi sopivan käsittelyajan tilan koolle. Tämän ansiosta riski vaurioille kodissasi on minimaalinen.

Osta otsonaattori Ozoneairilta

Poista pahat hajut kaikista tiloista jollain Ozoneairin tehokkaista malleista. Löydä tarpeisiisi juuri sopiva malli.